Oproep Teledoc Campus 2017

Uiterste indiendatum 1 februari 2017

De NPO, CoBO, het NPO Fonds en het Nederlands Filmfonds maken zich sterk voor de ontwikkeling van documentaire talent. Hiervoor is een samenwerkingsproject ontwikkeld: Teledoc Campus.

 

Download hier de oproep

Bij Teledoc Campus ligt de nadruk op de belevingswereld van NPO 3. Wij willen teams van jonge regisseurs én producenten de gelegenheid bieden ervaring op te doen, waarna de sprong naar volwaardige, lange producties kan worden gemaakt. Dit opent de weg naar kwaliteitsdocumentaires met een cinematografisch en onconventioneel karakter. Binnen dezelfde kaders - televisie en bioscoop – waarin zij later zullen opereren, krijgen die makers nu de kans hun talenten te ontplooien. De films worden begeleid, ontwikkeld en gefinancierd door de NPO/publieke omroepen, CoBO en het Filmfonds.

Filmplannen kunnen, na selectie door publieke omroepen en Filmfonds, een toekenning krijgen voor ontwikkeling: voor research en het schrijven van een documentairescript. Na uitwerking tot een script vindt opnieuw selectie plaats door publieke omroepen en Filmfonds voor mogelijke realisering

De lengte van de films is 25 minuten, het budget voor ontwikkeling en proefopnamen is maximaal € 7.500,- en maximaal € 60.000,- voor realisering (dus exclusief ontwikkeling). Er worden maximaal 18 bijdragen voor ontwikkeling en 9 bijdragen voor realisering van Teledoc Campus films per jaar toegekend.