Teledoc Campus 2016: Interview met Nadia Moussaid

Teledoc Campus, de reeks korte documentaires van jonge makers op NPO3, is terug. De Filmkrant maakt van elke deelnemende regisseur een portret. Derde in deze reeks is Nadia Moussaid die in Leven, Liefde & HIV de camera op een sociaal taboe richt. Want hoe is het om als heteroseksuele vrouw HIV-positief te zijn? "Eigenlijk worden vrouwen vanuit religie al neergezet als hoer of maagd."

Lees verder

Oproep Teledoc Campus februari 2016

Bij Teledoc Campus ligt de nadruk op de belevingswereld van NPO 3. Wij willen teams van jonge regisseurs én producenten de gelegenheid bieden ervaring op te doen, waarna de sprong naar volwaardige, lange producties kan worden gemaakt. Dit opent de weg naar kwaliteitsdocumentaires met een cinematografisch en onconventioneel karakter. Binnen dezelfde kaders - televisie en bioscoop – waarin zij later zullen opereren, krijgen die makers nu de kans hun talenten te ontplooien. De films worden begeleid, ontwikkeld en gefinancierd door de NPO/publieke omroepen, CoBO, het Mediafonds en het Filmfonds


Klik hier voor de aanvraag

Lees verder

Tweede reeks Teledoc Campus vanaf zondag 10 januari wekelijks op NPO 3

Teledoc Campus is een gezamenlijk project van NPO, CoBO, het Nederlands Filmfonds en het Mediafonds voor de ontwikkeling van documentairetalent. De eerste serie kreeg positieve kritieken en werd goed bekeken. De tweede reeks van negen korte documentaires is vanaf zondag 10 januari 2016, 23.40 uur wekelijks te zien op NPO 3.

 

  

 

 

 

Lees verder

Jennis geselecteerd voor 3 buitenlandse festivals

De Teledoc Campus Jennis van Aisha Roberson is geselecteerd voor een drietal buitenlandse filmfestivals. Begin september is Jennis, in aanwezigheid van Aisha, vertoond op het 12.EFF Integration You and Me festival in Polen. De korte documentaire zal in november vertoond worden op het Doxs! Dokumentarfilme für kinder und jugendliche 14 in Duitsland en voorts in Finland, op het 34th Oulu International Children's and Youth Film Festival.

Lees verder