Teledoc Campus 2016: Na de zomer

Teledoc Campus, de reeks korte documentaires van jonge makers op NPO3, is terug. De Filmkrant maakt van elke deelnemende regisseur een portret. Ingrid Kamerling volgt in Na de Zomer een zestal streng gelovige jongeren van een reformatorische school, ieder met zijn eigen vragen en veronderstellingen over het leven na het eindexamen. "Ik heb zelf ook wel geloofsvragen. Dus als we hun gesprekken met God opnamen, dan had ik telkens het gevoel dat ik even mee mocht."

Lees verder

Teledoc Campus 2016: Vogel vrij

Teledoc Campus, de reeks korte documentaires van jonge makers op NPO3, is weer terug. De Filmkrant maakt van elke deelnemende regisseur een portret. De zesde in deze reeks is Edward Cook, die voor zijn documentaire Vogel Vrij in de wereld van de vogelbestrijding dook en daar de eeuwige strijd tussen mens en natuur aantrof. 'Omdat wij zo nodig moeten vliegen, moeten vogels wijken voor onze vliegmachines en worden verschillende soorten hierdoor uit hun leefgebied verjaagt. Dat heeft iets wrangs natuurlijk, maar ook wel iets ironisch.'

Lees verder

Teledoc Campus 2016: Paul's Last Waltz

Teledoc Campus, de reeks korte documentaires van jonge makers op NPO3, is terug. De Filmkrant maakt van elke deelnemende regisseur een portret. Filmmaker Lieza Röben beleefde, samen met haar familie, het geplande overlijden van haar vader in een roes. In Paul’s Last Waltz probeerde ze deze roes te vangen en door te geven aan de kijker. 'Mijn grootste angst was dat het enorm kitsch zou worden.'

Lees verder

Teledoc Campus 2016: Interview met Nadia Moussaid

Teledoc Campus, de reeks korte documentaires van jonge makers op NPO3, is terug. De Filmkrant maakt van elke deelnemende regisseur een portret. Derde in deze reeks is Nadia Moussaid die in Leven, Liefde & HIV de camera op een sociaal taboe richt. Want hoe is het om als heteroseksuele vrouw HIV-positief te zijn? "Eigenlijk worden vrouwen vanuit religie al neergezet als hoer of maagd."

Lees verder

Tweede reeks Teledoc Campus vanaf zondag 10 januari wekelijks op NPO 3

Teledoc Campus is een gezamenlijk project van NPO, CoBO, het Nederlands Filmfonds en het Mediafonds voor de ontwikkeling van documentairetalent. De eerste serie kreeg positieve kritieken en werd goed bekeken. De tweede reeks van negen korte documentaires is vanaf zondag 10 januari 2016, 23.40 uur wekelijks te zien op NPO 3.

 

  

 

 

 

Lees verder